Longeren

Het longeren van een paard hoort bij de basisafrichting en het grondwerk. Vooral bij het opbouwen van conditie en het onbelast trainen van de rugspieren na bijvoorbeeld de schade van een slecht zittend zadel of tijdens het revalideren na een kreupelheid is het longeren van grote waarde. Bij het zadelmak maken en inrijden van onbeleerde paarden kun je niet zonder een goede basis in het longeren. Aan de longe kun je het paard onbelast motiveren het achterbeen correct onder de massa te plaatsen. Door op de juiste manier om te gaan met hulpteugels kun je op een vriendelijke manier aan de slag met de bespiering en de conditie van het paard. Daarnaast is het een welkome afwisseling in je trainingsprogramma.

Longeren met de longeerhulp

Longeren met de longeerhulp

Correct en effectief longeren is net zo ingewikkeld als rijden. Ook hier gaat het om de juiste aanleuning, nageven, souplesse, ritme, enz. Als je niet op de juiste positie staat is het longeren soms een ware frustratie. De ene keer valt ie naar binnen, de andere keer trekt ie te hard en soms staat je paard opeens onverwacht op de rem.

Ik help je graag om op een prettige en ontspannen manier te gaan trainen aan de longe. We kijken samen wat voor jou paard de beste methode is. Ik kan je leren wat je vooral wel en wat vooral niet moet doen én hoe je de verschillende hulpteugels kan gebruiken. Ik leer je op de juiste positie te gaan staan zodat je in harmonie met je paard kan trainen vanaf de grond.

Lukt het longeren nog niet dan kunnen we eerst beginnen met grondwerk aan de hand, dicht bij het paard. Vind je paard het nog heel erg lastig en heeft ie het nog nooit gedaan dan kan ik de eerste paar keren het paard daarin beleren en daarna kan ik jou hierin begeleiden zodat jullie samen verder kunnen.

op een creatieve manier het paard meer bewust laten worden van zijn achterhand Aan de dubbele longe kun je inspelen op stelling en buiging Zorg dat je altijd de druk verdeeld op de rug
<
>
op een creatieve manier het paard meer bewust laten worden van zijn achterhand