Instructie

Tijdens het geven van instructie richt ik mij vooral op de basis africhting. Dat is het geen waar ik goed in ben. Het opleiden van het paard en de ruiter vanaf het begin. Alle combinaties zijn welkom. Ervaren ruiters met onervaren paarden, onervaren ruiters met ervaren pony’s enz.

Tijdens mijn lessen maak ik regelmatig een uitstapje naar zitlessen grondwerk of een andere discipline. Ook kan ik mijn camera meenemen zodat we na het rijden de beelden kunnen bespreken. Soms is het heel leerzaam te kijken naar zowel de goede punten als de punten die nog wat aandacht verdienen. Mijn focus tijdens de lessen ligt op de visualisering en focus van jou op je paard en van je paard op jou. Om een goede combinatie te vormen is het belangrijk dat je samenwerkt. Daar is focus voor nodig.

Loop je tegen een probleem aan, of dat nou thuis is of op wedstrijd. Ik kom je graag helpen. ook voor wedstrijdgerichte lessen kun je bij mij terecht. Als jurylid weet ik wat ze op wedstrijd graag zien een goede basis ligt daaraan ten grondslag.

Doelen stellen we van tevoren op. Voor zowel de korte als de lange termijn. Deze doelen kunnen we tussendoor natuurlijk aanpassen maar dit doen we alleen in goed overleg.
Je kunt altijd vragen aan mij stellen. Dit is een belangrijk deel van mijn instructie. Tijdens de les maar ook als je door de weeks ergens tegenaan loopt kun je mij altijd bellen of mailen. Door te vragen kan ik ook zien of we elkaar goed begrijpen zodat we effectief kunnen werken. Ik wil als instructeur het beste halen uit de tijd die ik met mijn combinaties heb. Ik heb heel veel geduld en het mag 100 x fout gaan maar het is wel belangrijk dat je goed luistert. Ik kan laten zien waar we het beste aan kunnen werken om onze doelen te bereiken. Neem de tips dus zo goed mogelijk op en pas ze in de training thuis toe.

Ga thuis aan de slag met wat we in de les hebben geoefend en denk daarbij aan de doelen die we hebben gesteld. Bijna alles hebben we geleerd door herhaling. Veel oefenen en meters maken is een van de dingen die je kan doen om jezelf en je paard te verbeteren.

Lukt het niet? Raak dan niet gefrustreerd! Iets nieuws leren gaat soms met vallen en opstaan en sommige oefeningen hebben meer instructie nodig dan anderen. Loop je ergens vast begin dan weer van voor af aan. Niet 1 stapje terug maar echt vanaf 0.

De kosten van de les: € 20,- per ½ uur excl reiskosten.
Vanaf 10 km vanaf postcode 3533AX reken ik voorrijkosten. Deze bedragen € 0,25 per km.